Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Zinken dak

Hellende daken kunnen ook worden bekleed met zink. Het zinken dak is terug van weggeweest en wordt tegenwoordig vaak toegepast op a-typsche daken in de nieuwbouw. Zink is erg flexibel is en daarmee kan het overal worden gelegd. Een zinken dak geeft uw woning een bijzondere en opvallende uitstraling.

Verschillende uitvoeringen

Zinken dakbedekking is in verschillende varianten verkrijgbaar, zo zijn er onder andere zinken panelen en leien. De panelen zijn snel te installeren en de leien zijn makkelijker bij afwijkende dakvormen, zoals ronde vormen of torens. De leien hebben een vierkante of ruitvormige vorm en kunnen in alle richtingen worden geplaatst, horizontaal, verticaal of diagonaal. Zinken leien zijn groter dan natuurleien maar lichter van gewicht.

Geprepatineerd zink 

Er bestaat ook geprepatineerd zink. Dit is zink die tijdens het productieproces een beschermlaag kreeg. Dit zink is uiteraard duurder dan gewoon zink en wordt meestal toegepast voor gevels. U kunt ook kiezen voor gelakt zink. Standaard is dit zink verkrijgbaar in de kleuren antraciet, kopergroen, hemelsblauw, wit of donkerbruin. 

Voordelen

Zink is een compleet natuurlijk en duurzaam materiaal met een lange levensduur én is volledig te recyclen. Zink is daarnaast nog eens onderhoudsvriendelijk, een enorme storm heeft geen vat op een zinken dak. De uitstraling van een zinken dak is bijzonder. Na een tijdje vormt zich een patinalaag op het zinken dak wat het dak een prachtige kleur en een halfmatte look geeft. En de patinalaag beschermt het dak tegen weersinvloeden en luchtvervuiling.

Ook kan het dak daardoor niet roesten. Zink is extreem flexibel en is daarom toe te passen op alle vormen, dit geeft veel mogelijkheden met betrekking tot het ontwerpen van woningen.

Nadelen

De mooie eigenschappen van zink hebben helaas een prijskaartje. De kosten voor een zinken dak liggen een stuk hoger dan de alternatieven. Maar daar staat wel tegenover dat u een onverwoestbaar dak heeft die een leven lang mee gaat. Een zinken dak kan ervoor zorgen dat er metaaldeeltjes in het water komen. Dit kan worden voorkomen voor het plaatsen van een filtratiesysteem waar uiteraard ook een prijskaartje aan hangt. Een zinken dak is niet zo eenvoudig te isoleren dus daarvoor moet u een specialist inschakelen en wederom, daar zijn kosten aan verbonden.

De kosten van zinken dakbedekking

Een zinken dak is een wat duurdere dakbedekking. De voordelen wegen echter op tegen deze kosten, alleen al de veel langere levensduur kan de uitgave rechtvaardigen. Een dak dat meer dan 100 jaar kan blijven liggen en weinig onderhoud vereist maakt verder niet veel kosten. Het is verstandig om prijzen op te vragen bij verschillende bedrijven en de offertes te vergelijken. De kosten van een zinken dak liggen rond de 70 euro per vierkante meter, zonder isolatie of ander meerwerk.

Aandachtspunten 

Omdat een zinken dat compact is is er minder ruimte om isolatie aan te brengen. Een zinken dak heeft echter thermische isolatie en geluidsisolatie nodig. Zonder geluidsisolatie zijn de geluiden op dit soort dak goed hoorbaar. Zink zet uit en krimpt in onder invloed van temperatuurwisselingen en daarom moeten er uitzetnaden op het dak aanwezig zijn.

Een zinken dak leggen is een zeer specialistische taak die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren professional. Zo voorkomt u een lekkend dak en heeft u eventueel garantie op de werkzaamheden.

Verluchting

Zink hoeft niet meer verlucht te worden aan de onderzijde, dit werd gedaan door middel van ventilatieopeningen. Dit is voordelig omdat u zo niet meer onnodig energie verliest en u heeft geen last meer van koude lucht of condensatie in uw dak.

Dit is dus direct voordelig voor de energierekening, maar ook het wooncomfort zal een stuk hoger liggen

Neem een professional in de arm

Gezien de specialistische aard van het dakdekken met zink is het verstandig om een professional in te huren om het voor u te doen. Een ervaren dakdekker voorziet u van passend advies. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen zodat u ze kan vergelijken

U kunt een dakdekker alles laten doen of u kunt in overleg een aantal werkzaamheden zelf uitvoeren om de kosten van deze klus te drukken. Bijvoorbeeld het afvoeren van het vuilnis of het verwijderen van oude dakbedekking.

Offerte op maat ontvangen?

Ga voor een erkende dakdekker en verzeker uzelf van een correct uitgevoerde opdracht. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Door direct diverse offertes met elkaar te vergelijken, krijgt u naast inzicht in de kosten, ook direct een besparing realiseren. Wij hebben meerdere dakdekkers in ons netwerk zitten die graag een scherp tarief op tafel leggen.