Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Prijzen dakbedekking

De prijzen van dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals materiaal en de oppervlakte van het dak, de bereikbaarheid en moeilijkheidsgraad. Maar ook de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, een reparatie, renovatie of een heel nieuw dak. Dat verschilt uiteraard nogal in de prijs. Tijd is geld en dat geldt uiteraard ook voor de arbeidsuren.

Aanleggen van plat dak

Platte daken worden steeds meer gebruikt, met name in de nieuwbouw. Platte daken passen mooi bij moderne architectuur maar ze krijgen ook steeds vaker een functie. Een dakterras of een ware tuin op het dak bijvoorbeeld, of een plek om uw zonnepanelen te plaatsen voor optimaal rendament. Dakbedekking voor platte daken is enorm verbeterd in de afgelopen jaren waardoor het stukken duurzamer geworden is. Bij een plat dak zijn er meerdere mogelijkheden met betrekking tot dakbedekking.

Kosten van een hellend dak

Hellende daken zijn de meest voorkomende dakvorm. De schuine daken hebben als voordeel dat er onder de dakconstructie extra ruimte voor berging of als leefruimte bij komt. Bij een hellend dak zijn er een aantal soorten dakbedekking waar u uit kan kiezen. De meest gebruikte dakbedekking is de dakpan. Maar ook leien- en rieten daken worden veel geplaatst.

De prijs per m2

De prijs per vierkante meter dakbedekking verschilt per materiaal. Om geen appels met peren te vergelijken is het wel handig om te kijken naar de prijs per meter zonder bijvoorbeeld isolatie, of juist overal wel met isolatie. Bijvoorbeeld bij een groendak zijn er kosten voor de aanleg, maar als u uw dakconstructie moet aanpassen om het gewicht te kunnen dragen worden de kosten opeens veel meer. Vaak gaan de levensduur van het soort dakbedekking en de prijs hand in hand, hoe langer uw dak mee gaat hoe meer kosten voor de aanleg ervan. Bij een plat dak variëren de prijzen van 30 euro per vierkante meter tot over de honderd euro. 

Repareren of renoveren van dakbedekking

Bij schade of lekkage kan uw dakdekker het manko verhelpen door dit te repareren. Maar het kan zijn dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie lijkt, of dat de levensduur van het dak tegen het einde loopt. In dat geval is een renovatie van het dak een optie. In het ergste geval is ook de dakconstructie aan vervanging toe en dan moet er een geheel nieuw dak worden geplaatst. Het spreekt voor zich dat een enkele reparatie sneller is uitgevoerd dan een renovatie, laat staan het plaatsen van een heel nieuw dak

Extra werkzaamheden

Als er dan toch werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw dak is het handig om meteen te kijken wat er eventueel nog meer mogelijk is. Bijvoorbeeld het plaatsen van isolatie of dakramen. Het is voordeliger om dit soort klussen te combineren dan twee losse klussen te laten klaren.

Offerte dakbedekking aanvragen

Als u werk wilt laten uitvoeren aan uw dak is het handig om meerdere offertes aan te vragen. Zo kunt u het advies van de professionals en de prijzen vergelijken.

Inzicht in kosten

De kosten voor dakbedekking bestaan uit een aantal factoren. Het materiaal is vaak de grootste kostenpost gevolgd door de manuren. Beiden kostenposten zijn logischerwijs beïnvloedbaar. De keuze voor de dakbedekking heeft u zelf in de hand en er zijn dingen die u zelf kan doen zodat uw dakdekker minder werk heeft aan uw dak.

Keuze maken tussen dakbedekking

De keus voor het soort dakbedekking is aan u zelf. De kosten van de dakbedekking zijn meestal het uitgangspunt bij de beslissing. Maar de levensduur, uitstraling en duurzaamheid spelen een rol. Het is aan u om te beslissen waar u de meeste waarde aan hecht, wat binnen uw budget past en wat u het beste vindt passen bij uw woning. 

Besparen op de kosten

Nieuwe dakbedekking is niet goedkoop. Het is mogelijk om de kosten enigszins te drukken, bijvoorbeeld door te kijken naar subsidies voor duurzame bedekking. Maar er zijn meer dingen die u kunt doen.

Dakpannen zelf verwijderen

Als de oude dakbedekking verwijderd moet worden kunt u dit zelf doen, of de dakdekker laten doen. Door het zelf te doen bespaart u kosten. Hetzelfde geldt voor het afvoeren van vuil, ook dat kunt u zelf doen of door de dakdekker laten doen. Het is wel handig om van te voren te bespreken wie wat doet om onduidelijkheden of dubbel werk te voorkomen. U kunt een dak weghalen maar als uw dakdekker pas twee weken later komt met nieuwe pannen houdt u het niet droog.

Bestaande dakpannen hergebruiken

Als er dakpannen kapot zijn of zijn weggevlogen in een storm kunt u deze vervangen met oude dakpannen. Bij schade aan de dakconstructie kunt u de constructie vervangen en daarna de pannen weer terugleggen.

Een overzetdak gebruiken

Als u roofing, leien of golfplaten heeft liggen dan kunt u gebruik maken van een overzetdak. Een overzetdak wordt over bestaande bedekking geplaatst en daarom heeft u geen kosten aan het verwijderen van oude dakbedekking.

Diensten van een dakdekker

Dakdekkers zijn er om uw dak te repareren, vernieuwen of renoveren maar dat is niet alles. Dakdekkers kunnen uw dakconstructie en dakspanten vernieuwen, uw daken isoleren en dakramen plaatsen. Maar ook voor het onderhoud van uw dak bent u bij de dakdekker aan het juiste adres. Het juiste onderhoud van uw dak is van belang voor het behoud ervan.