Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Prijs nieuw dak

Als uw dakbedekking aan vervanging toe is heeft u twee opties. Te weten, een renovatie van uw dak of een geheel nieuw dak laten plaatsen. Bij optie één vervangt u alleen de dakbedekking bij de tweede optie wordt ook de dakconstructiee onder handen genomen. De kosten voor een nieuw dak hangen af van een aantal factoren zoals het dak, het materiaal en de tijd die de dakdekker kwijt is om uw dak te realiseren. Maar ook eventuele extra’s of juist het weglaten van werkzaamheden beïnvloedt u zelf de prijs.

Een geheel nieuw dak laten leggen

Als uw dakconstructie aangetast is door bijvoorbeeld een lekkage en daardoor niet sterk genoeg meer is om de bedekking te dragen moet deze vervangen worden. Maar het kan ook zo zijn dat u bijvoorbeeld een groendak wil aanleggen en dat uw huidige constructie dit gewicht niet aan kan en u daarom een nieuw dak laat plaatsen. Hoe dan ook, het kan dus gebeuren dat u op zoek moet naar een dakdekker die uw hele dak vernieuwd. En als u deze ingrijpende klus dan toch in de planning heeft staan is het verstandig om al uw opties te onderzoeken.

Wat kosten nieuwe dakpannen per m2?

De ouderwetse dakpan is nog steeds de meest gebruikte dakbedekking. De dakpan is al eeuwenoud en daarmee een vertrouwd aangezicht in het Nederlandse straatbeeld. Het succes van de dakpan zit hem in de prijs kwaliteit verhouding. Het is een relatief goedkope dakbedekking die uw woning uitstekend droog houdt. Er zijn verschillende varianten op de markt naast de kenmerkende roodkleurige dakpan. Voor het vervangen van de dakpannen beginnen de prijzen bij 25 euro per vierkante meter.

Wat kost bitumen per m2?

Bitumen is een veel gebruikte dakbedekking bij platte daken. De populariteit van bitumen is de laatste jaren toegenomen omdat het materiaal stukken duurzamer is geworden door de technische ontwikkelingen in de productie. Deze hebben de levensduur verlengd omdat het bitumen elastischer geworden is en dus minder snel scheurt en kapot gaat. Voor bitumen rekent u op 50 euro per vierkante meter.

Prijs van nieuw dakbeschot

Het dakbeschot is de laag die onder de dakbedekking zit. Na de bedekking is dit dus de bescherming van uw woning tegen de buitenlucht. Daarom is het van belang dat het dakbeschot in goede staat verkeerd. Als er vocht bij het dakbeschot komt kan het gaan rotten en dan is een lekkage bijna niet te voorkomen. De kosten om het dakbeschot te vernieuwen hangen af van het soort dakschot wat u plaatst waarbij de dikte de prijs bepaalt, u kunt hier uit gaan van gemiddeld 25 euro per vierkante meter. 

Hoe kiest u de juiste soort dakbedekking?

Als u een keuze moet maken voor dakbedekking heeft u in ieder geval genoeg soorten om uit te kiezen. Het uitgangspunt is uw dak zelf, is dit een hellend of plat dak? Niet iedere bedekking kan namelijk op ieder soort dak worden geplaatst. Dan zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden zoals de prijs, levensduur en de duurzaamheid. Uiteraard heeft de uitstraling ook invloed op uw voorkeur. Het is maar net wat u belangrijke eigenschappen vindt voor uw dakbedekking.

Huur een professional in

Als u uw eigen voorkeuren in kaart heeft gebracht is het verstandig om met een dakdekker alle opties te bespreken. Het kan zijn dat uw dakdekker met zijn of haar kennis en ervaring tips heeft om de juiste keus te maken. En zo kunt u samen bepalen welke dakbedekking het beste aansluit bij uw wensen.

Een nieuw dak en isolatie

Als u ingrijpende werkzaamheden laat uitvoeren aan het dak is het handig om te kijken wat er nog meer gedaan moet of kan worden. Als het dak er in zijn geheel af gaat is dat het ideale moment om bijvoorbeeld na te denken over isolatie of andere extra’s. Het combineren van de klussen maakt het uitvoeren vaak voordeliger, immers een heel aantal zaken hoeft dan maar een keer geregeld te worden. Bijvoorbeeld het opbouwen van de steigers en het bezorgen van de materialen.

Opties voor isolatie

Het isoleren van het dak kan op verschillend manieren gebeuren bij hellende en platte daken zijn er beide drie opties voor het plaatsen van isolatie. Bij een hellend dak kan de isolatie langs binnen en buiten worden geplaatst of in de zoldervloer. Bij een plat dak zijn de mogelijkheden, langs binnen, langs buiten of isolatie op de dakbedekking.

Kosten van isolatie

De kosten voor de isolatie verschillen per optie. Bij hellende daken is het isoleren van de zoldervloer of langs binnen voordeliger dan langs buiten. De prijzen beginnen bij 20 euro per vierkante meter voor het isoleren langs binnen en van de vloer en vanaf 40 euro bij isolatie vanaf buiten. Bij een plat dak is isolatie vanaf de binnenkant het voordeligst met prijzen vanaf 30 euro per m2, gevolgd door isolatie op de dakbedekking met prijzen vanaf 50 euro per m2 en isoleren vanaf buitenaf is het meest kostbaar en start vanaf 70 euro per vierkante meter.

Besparen op de energiekosten

Het isoleren van uw dak is een behoorlijke uitgave maar daar staat tegenover dat een goede isolatie van uw woning leidt tot een lagere energierekening. 

Zelf uw dak vervangen

Uw dak kunt u zelf vervangen om kosten te besparen maar gezien het belang van een goed dak voor uw woning is het niet onverstandig om dit over te laten aan een kenner. De kleinste fout kan behoorlijke gevolgen hebben. Met een ervaren dakdekker weet u zeker dat u droog zit. Er zijn wel andere dingen die u kunt doen om de kosten te drukken. Zo kunt u uw dakdekker werkzaamheden uit handen nemen waardoor deze minder uren hoeft te maken. Dit kunt u het beste in overleg met de professional bepalen. Wat u bijvoorbeeld kunt doen is het verwijderen van het vuil of u kunt de oude dakbedekking alvast verwijderen.

Overweeg alle opties

Net zoals het aan laten brengen van isolatie kunt u ook nadenken over andere extra werkzaamheden en om deze te combineren met uw nieuwe dak.

Zonnepanelen

Ook zonnepanelen zijn een investering die zichzelf terugverdienen. U wekt uw eigen energie op en hoeft deze dus niet meer af te nemen waardoor de rekening minder wordt.

Dakopbouw

Het plaatsen van een dakopbouw vergroot uw woning en daarmee ook de waarde van uw woning. Wederom een investering die u uiteindelijk geld oplevert.

Welke dakgoot

Om uw nieuwe dak helemaal af te maken heeft u de juiste dakgoot nodig. Er zijn verschillende materialen om uit te kiezen en vormen. Uw dak en de locatie van de goot bepalen voor een deel welke dakgoot bij uw woning past. Verder is het een kwestie van smaak, budget en stijl. De uitstraling van uw dak wordt versterkt met de juiste goot.

Offertes voor uw nieuwe dak opvragen

Om zeker te zijn dat u de juiste keuze maakt is het verstandig om meerdere dakdekkers te laten kijken naar uw dak. Zo kunt u het advies en de kosten vergelijken. U wilt niet dat er te veel of te weinig werk wordt gedaan. Als uw dak aan vernieuwing toe is moet dat uiteindelijk toch gebeuren, een reparatie is dan uitstel van executie en misschien zelfs zonde van uw geld. Laat u dan meteen voorlichten over de mogelijkheden van isolatie en andere extra’s. Uw dakdekker heeft alle kennis in huis om met de juiste combinatie uw uitgaven zo laag mogelijk te houden.