Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Lichtkoepel

Dakkoepels geven woningen met een plat dak extra licht in huis. De lichtinval zorgt voor een prettige sfeer en uw woning oogt ruimer. U kunt kiezen uit verschillende opties, bijvoorbeeld als het gaat om materiaal, vorm of afmeting.

Lichtkoepel of lichtstraat op een plat dak

Een lichtstraat is een langwerpige constructie voor op uw dak, het bestaat uit één frame, met daarin meerdere ramen op een rij. Met een lichtstraat creëert u een zee van licht en ruimte in huis. Lichtstraten zijn vooral geliefd bij uitbouwen met een plat dak, het frame van de lichtstraat is verkrijgbaar in aluminium, hout, kunststof of staal.

Enkel- of dubbelwandige koepel

Dakkoepels zijn beschikbaar in verschillende wanddiktes en deze wanddikte heeft invloed op de isolatie van de koepel en uw woning. De enkelwandige koepel is vooral geschikt voor ruimtes die niet per se flink verwarmd hoeven te worden zoals een gang. De dubbelwandige koepel isoleert een stuk beter en het verlies van warmte wordt daarmee flink beperkt. Een driewandige koepel heeft een uitstekende isolatie, beschermt tegen kou én warmte. Een goede isolatie is prettig voor uw energierekening omdat u dan minder hoeft te verwarmen, of koelen, in huis.

Voordelen van een lichtkoepel

Met een lichtkoepel krijgt u veel daglicht binnen, natuurlijk licht is goed voor de mens. Uw woning oogt groter en de sfeer wordt aangenamer. Ook heeft u minder lampen en energie nodig waardoor energierekening minder wordt en de stookkosten ook vanwege de isolatie.

Prijs van een lichtkoepel

De prijs van een lichtkoepel hangt samen met de afmeting, vorm en het materiaal. Ook zijn er extra’s mogelijk zoals bijvoorbeeld elektrische bediening. De montage van de koepel brengt ook kosten mee. Het plaatsen van een koepel op een bestaand dak is prijziger dan het aanbrengen van een koepel bij het bouwen van een nieuwbouw woning. 

Laten plaatsen door een dakdekker

U doet er verstandig aan om het plaatsen van een lichtkoepel aan een ervaren dakdekker over te laten. Een gat zagen in uw dak komt behoorlijk nauw en een juiste afwerking is vereist om het binnen droog te houden.

Kosten 

De kosten voor het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat bestaan primair uit het raam zelf en de montagekosten. Er zijn werkzaamheden die u kunt doen om de dakdekker te ontlasten en zo de prijs te drukken. Zo kunt u het vuil bijvoorbeeld zelf opruimen. Ook is het aan te raden om een lokale dakdekker te kiezen zodat er geen of weinig voorrijkosten in rekening worden gebracht,

Gehele dak renoveren

Als u werk laat uitvoeren aan uw dak kunt u met de dakdekker bekijken welke werkzaamheden nog meer kunnen worden uitgevoerd. Een inspectie als je toch al op een dak zit is alleen maar efficiënt. Maar ook andere werkzaamheden zoals een renovatie of het plaatsen van isolatie zijn opties om te bespreken. Het combineren van dit soort werkzaamheden kan namelijk voordelig voor u uitpakken.

Vergelijk dakdekkers

Als u een lichtkoepel wilt laten plaatsen is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen zodat u de prijzen kan vergelijken. Zo voorkomt u dat u onnodig teveel betaalt.