Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Dakreparatie

Uw dak is zowel het meest kwetsbare als belangrijkste onderdeel van uw woning. Als u dak lekt dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van uw woning.

Spoed reparatie

Als uw dak lekt of u andere schade opmerkt aan uw dak is het zaak dat dit zo snel mogelijk worden verholpen. Gele kringen, de geur van vocht of een klam aanvoelende ruimte zijn enkele rode vlaggen en wanneer u deze opmerkt is het zaak zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen om u te helpen. Een kleine reparatie aan uw dak is snel te verhelpen, mocht de schade groter zijn dan verwacht is een dakinspectie aan te raden om te zien wat er nog meer speelt.

Herkennen van schade en lekkages

Om schade te herkennen is het handig om te weten waar u op moet letten. Uiteraard is een druppelend dak aan de binnenkant van uw woning een redelijk duidelijk signaal dat er wat mis is. Maar ook verf die van kozijnen afbladdert kan duiden op een lekkage. Lekkende dakgoten of water op een plat dak zijn dingen die u beter niet kan aantreffen.

Stormschade

Na een forse storm is het niet onverstandig om u dak goed te bekijken. U moet er dan op letten om te zien of er bijvoorbeeld dakpannen scheef liggen, kapot zijn gegaan of zelfs helemaal van het dak zijn verdwenen. Bij platte daken met folie controleert u op scheuren en omgeslagen folie. Als u een van deze dingen opmerkt neem dan meteen contact op met uw dakdekker. 

Lekdetectie

Het kan zijn dat u het vermoeden van een lek heeft of een lekkage heeft maar niet weet waar deze vandaan komt. Lekdetectie is dan de oplossing omdat deze techniek de bron van de lekkage opspoort met moderne technologie. Het gebruik van deze technologie is hak- en breekwerk niet meer nodig. En dat bespaart behoorlijk wat werk, geld en ellende. Lakdetectie wordt over het algemeen vergoedt door uw verzekering. Tijdige detectie van lekkages voorkomt erger.

Repareren van een plat dak

Als u reparaties aan uw dak laat uitvoeren zijn er een aantal stappen die doorlopen worden om het probleem te verhelpen. Daarnaast kunt u zelf wat werkzaamheden uitvoeren om de klus te versnellen en kosten te drukken.

Analyse

Een reparatie aan een plat dak begint met een analyse. Als het mogelijk is kunt u zelf uw dak inspecteren op schade, het kan namelijk behoorlijk wat tijd kosten om de oorzaak van een lekkage te vinden. Door de inspectie zelf te doen kan u dus tijd en daarmee geld besparen, immers de rekening van de dakdekker bestaat ook voor een groot gedeelte uit uurloon. Als u niets kan vinden kan de dakdekker alsnog op zoek gaan naar de schade.

Het dak reinigen

Om het beste resultaat te krijgen is werken met een schoon dak het beste uitgangspunt. Uw dak moet vrij zijn van water, vuil en de eventuele schutlaag. Dit kunt u zelf doen of uw dakdekker laten doen, uiteraard zijn hier dan wel kosten aan verbonden.

De reparatie van het dak

De reparatie aan uw dak moet secuur uitgevoerd worden, de kleinste lekkages kunnen immers ook grote gevolgen hebben. Daarom is het aan te raden om het repareren uit te besteden aan de professional. Soms zijn kleine mankementen te verhelpen met bijvoorbeeld vloeibare dakbedekking of een stuk nieuwe dakbedekking over de schade aan te brengen. Als laatste moet er uiteraard worden gecontroleerd of het dak weer waterdicht is. 

Het repareren van een hellend dak

Bij een reparatie aan een hellend dak zijn er werkzaamheden die u zelf kan doen of kan uitbesteden aan uw dakdekker. U kunt er voor kiezen om wat taken over te nemen zodat u de kosten kan drukken of misschien heeft de dakdekker maar beperkt tijd. Hoe dan ook Een reden om zelf wat taken op uw te nemen

Analyseren van het probleem

Bij dakpannen is de schade aan het dak vaak snel te vinden, als er een dakpan mist is de kans groot dat het probleem daar vandaan komt. Als de schade minder opvallend is, bijvoorbeeld omdat een dakpan vocht doorlaat, kunt u de dakdekker inschakelen om de bron op te speuren.

De reparatie

Dakpannen kunnen in principe vervangen worden als ze kapot zijn of zijn weggewaaid. Als de glazuurlaag van de pannen versleten is dan is de kans groot dat er meer pannen zijn die dit probleem hebben en is er meer nodig dan het vervangen van een enkele dakpan. In dat geval zal de dakdekker dit met u bespreken en verdere plannen maken voor groter onderhoud of een dakrenovatie.

Dakreparatie in de regio

Het grote voordeel van een dakdekker uit de buurt is dat deze in geval van nood sneller ter plaatse kan zijn. Ook zijn de kosten lager als er minder of geen reiskosten worden gerekend.

Vergelijken van dakdekkers

Als u werkzaamheden aan uw dak wil laten uitvoeren is het niet onverstandig om meerdere offertes aan te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Niet alleen de prijzen kunnen verschillen maar ook de inhoud van de werkzaamheden. Dat is dus wel een aandachtspunt bij de vergelijking. Uiteindelijk is het aan u om te bepalen met welke aanbieder u in zee gaat.