Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Dakopbouw

Een dakopbouw geeft uw woning behoorlijk meer woonoppervlakte en ruimte omdat u een complete verdieping of kamer op uw woning plaatst. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze extra ruimte te realiseren.

Kosten van dakopbouw

De kosten van een dakopbouw hangen af van een aantal zaken zoals de grootte en oplevering van de opbouw. Het uitgangspunt voor de prijs is ongeveer 1200 euro per vierkante meter. En dan heeft u een prefab opbouw die casco wordt opgeleverd. Casco houdt in dat de opbouw water en winddicht is maar dat de afwerking verder nog niet af is. De prijzen voor een dakopbouw verschillen echter enorm. De kosten van een dakopbouw bestaan voor het grootste gedeelte uit materiaal- en arbeidskosten. Daar komen nog voorrijkosten en kosten voor het verwijderen van het afval bovenop.

Diverse soorten opbouw

Er zijn verschillende soorten dakopbouwen mogelijk, op verschillende plekken van uw woning. Zoals een opbouw op een plat of schuin dak, op uw garage of op de uitbouw. Daarnaast zijn er behoorlijk wat opties met betrekking tot het materiaal van de opbouw. Zo kunt u kiezen uit een houten, kunststof, stenen of zinken opbouw. Als u geen plat dak heeft of uw woning niet wilt verhogen kunt u kiezen om uw woning te vergroten door bijvoorbeeld een erker, uitbouw of dakkapel te plaatsen.

Opbouw bij een garage

Voor een opbouw op uw garage heeft u altijd een vergunning nodig. Met deze opbouw krijgt u veel extra ruimte zonder uw woning te verhogen, deze opbouw wordt namelijk aan de eerste verdieping gebouwd.

Prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw heeft een lagere prijs en is snel te plaatsen. De buitenkant van een prefab opbouw is veelal van hout wat het een lichtgewicht opbouw maakt.

Wat is prefab?

Prefab betekent zoveel als vooraf gefabriceerd. U plaatst dus een kant en klare opbouw op uw woning. Omdat de opbouw al klaar staat is het mogelijk om deze heel snel te plaatsen en heeft u dus veel minder hinder. U kunt kiezen uit verschillende soorten afwerking voor de prefab opbouw.

De prijs van een prefab opbouw

Omdat er verschillende afwerkingen mogelijk zijn, zijn er ook verschillende prijzen. De prijzen beginnen bij de casco oplevering waarbij u de binnenkant grotendeels zelf nog moet afwerken. Dan is er nog de optie met standaard voorzieningen of met uitgebreide voorzieningen.

Meer informatie ontvangen

Diverse opties van een dakopbouw

Er zijn verschillende opties om uw woning te vergroten door de hoogte in te bouwen.

Dakopbouw plat dak

Een plat dak is perfect voor een opbouw, u kunt het gehele oppervlakte van het dak gebruiken om op te bouwen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van de prefab opbouw.

Dakkapel

U kunt ervoor kiezen om uw woning uit te bouwen met een dakkapel. Er zijn veel verschillende modellen dakkapellen om uit te kiezen, Er zijn kapellen voor op een plat dak, een schuin dak of puntdak. Ook zijn er hoekdakkappelen en dubbele kapellen. Er zijn dakkappen met een balkon of deur. U kunt eigenlijk dus alle kanten op als het om dakkapellen gaat, het grote voordeel is dat een dakkapel ook veel meer licht binnen laat. Ook dakkapellen zijn als prefab verkrijgbaar en kunnen dus snel worden geplaatst.

Nokverhoging

Een nokverhoging zorgt ervoor dat uw zolder meer hoogte krijgt en daarmee groter wordt. Een nokverhoging is een alternatief voor een dakkapel of opbouw. Het voordeel is dat het aanzicht van uw woning in principe niet verandert. Het ophogen van uw dak kunt u combineren met bijvoorbeeld de aanleg van zonnepanelen of het plaatsen van ramen. Een nokverhoging is met name handig bij een puntdak waarbij een opbouw eigenlijk geen optie is.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Offertes aanvragen en vergelijken

Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden en kosten van een dakopbouw is het verstandig om op meerdere plaatsen een offerte op te vragen. Zo kunt u alles vergelijken en kiezen voor de optie die het beste aansluit bij uw wensen en budget.