Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Dakonderhoud

Dakonderhoud zorgt ervoor dat uw dak langer mee gaat. U zit langer droog en het vervangen of renoveren van uw dak wordt met goed onderhoud in principe uitgesteld. De dakdekker die uw onderhoud verzorgt inspecteert uw. Kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd zodat de gebreken niet de kans krijgen om ernstige schade aan te richten. Voorkomen is beter dan genezen! Ook kleine lekkages kunnen uiteindelijk uw dakconstructie verzwakken dus tijdige ontdekking is echt van belang.

De frequentie van het onderhoud van uw dak hangt af van het type dak en de dakbedekking die erop zit. Een dak met dakpannen is kwetsbaarder bij een flinke storm van een plat dak met beschutting. Voor uw verzekering en voor de garantie kan het zijn dat er bewijs nodig is van kundig en regelmatig onderhoud aan uw dak. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan, waterschade is al vervelend de rekening zelf moeten betalen maakt het niet minder.

Kosten van dakonderhoud

De kosten van het dakonderhoud verschillen per aanbieder. Het is ook afhankelijk van wat er inbegrepen is bij het onderhoud van uw dak, wat voor een afspraken u maakt en wat u allemaal voor een extra’s wilt.

Eenmalig schoonmaken

U kan een dakdekker langs laten komen om uw dak eenmalig te reinigen, inspecteren en eventueel kleine reparaties uit te voeren. De kosten hiervan gaan vaak per meter en zijn dan in- of exclusief reparatie. U kunt hiervoor bij verschillende dakdekkers een offerte opvragen om te kijken wat de verschillen zijn in prijs en service. Een dakdekker kan duurder uitvallen dan een andere maar als dat inhoudt dat er meteen tot reparatie over wordt gegaan bespaart u uiteindelijk weer geld. Het schoonmaken van de dakgoot kunt u ook aan uw dakdekker over laten.

Onderhoudscontract met dakdekker

Het is ook mogelijk om een contract af te sluiten voor het onderhoud van uw dak. Zo hoeft u er zelf niet aan te denken om een afspraak in te plannen maar komt het initiatief vanuit hen. Met het oog op de verzekering is het niet onverstandig om u zelf te garanderen van tijdig en kundig onderhoud.

Schoonmaken en aanbrengen coating

Poreuze dakbedekking kunt u beschermen door een coating aan te laten brengen. De coating is ook gekleurd verkrijgbaar waardoor uw dak er weer als nieuw uit ziet.

Locatie van het dak

Veilig werken is ontzettend belangrijk en veilig werken op een dak nog net iets meer. Daarom is de locatie van uw dak, de hoogte en bereikbaarheid ook van invloed op de kosten voor het onderhoud. U begrijpt dat als het meer moeite en tijd kost om een dak te bereiken en te behandelen het ook meer kost, simpelweg omdat er meer manuren in de klus zitten. 

Ontmossing

Het kan voorkomen dat er mosvorming op uw dak ontstaat. Dan doet u er goed aan om deze te laten verwijderen. Het verwijderen van mos is niet alleen verstandig zodat uw dak en daarmee de woning er mooier uit komt te zien, het zorgt er ook voor dat uw dak langer mee gaat. Mos tast de dakbedekking aan waardoor de dakbedekking poreuzer wordt en daar zit u niet op te wachten. Wanneer de bedekking poreuzer wordt kan er water in komen en bij vorst zorgt dat voor scheuren waardoor u nog verder van huis bent

Door de scheuren kan er namelijk water in uw woning en dakconstructie komen wat vochtproblemen veroorzaakt, de isolatie aantast en de constructie verzwakt. Dit kan tot hoge kosten leiden, allereerst een hogere energierekening maar een nieuwe dakconstructie heeft ook een flink prijskaartje. 

Dakreiniging

Als u geen last heeft van mosvorming op uw dak doet u er alsnog goed aan om uw dak regelmatig te laten reinigen. Allereerst omdat uw dak er dan weer als nieuw uit ziet, maar ook omdat de juiste behandeling van uw dak er voor zorgt dat deze langer mee gaat.

Het reinigen van de dakgoot mag niet vergeten worden. Een dakgoot kan makkelijk verstopt raken door bladeren en mos. Als een dakgoot niet doorloopt kan het water naar binnen lekken waardoor er schade ontstaat aan uw woning. Regelmatig uw dakgoten reinigen voorkomt dit.

Coating aanbrengen

Na het reinigen van uw dak is het mogelijk om een al dan niet gekleurde coating aan te brengen om het dak te beschermen tegen aantasting. Vuil en mos kan hecht hierdoor minder makkelijk en uw dak wordt beter beschermd tegen weersinvloeden.

Afspuiten van dakpannen

Dakpannen kunnen worden schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Hiermee kan het vuil eenvoudig van de pannen worden verwijderd. Als het de pannen echt behoorlijk vuil zijn is toevoeging van een schoonmaakmiddel aan te raden om het gewenste resultaat te behalen.

Handige tips

Er zijn een aantal dingen die u zelf kan doen om ervoor te zorgen dat uw dak en dakgoot het minder zwaar te verduren heeft. 2 Punten die vaak zorgen voor verstoppingen:

  • Omliggende bomen
  • Slecht onderhoud

Omliggende bomen snoeien

Door de bomen om uw woning heen te snoeien is er minder bladvorming en vallen er dus minder bladeren op uw dak en in de goot. Ook blokkeren bomen zonlicht, door de zon droogt uw dak beter.

Eventueel kan de dakdekker uw goten voorzien van middelen waardoor er minder vuil in de goten komt en er dus minder snel een verstopping ontstaat. Bij het plaatsen van een dakgoot kan het slim zijn om dit te overwegen. Zie onderstaand voorbeeld van een gaasje over de goot. De bladeren waaien op deze manier makkelijker van het dak en verzamelen zich niet allemaal in uw dakgoot 

Controle van uw daken en goten

Als u een goed zicht heeft op uw daken of niet te veel last heeft van hoogtevrees doet u er goed aan om regelmatig een blik te werpen op uw daken. Zo kunt u tijdig problemen signaleren en hulp inschakelen om te voorkomen dat de schade groter wordt. Ook kunt u er voor kiezen om zelf uw dak of dakgoten schoon te maken. Controle met het blote oog kan al veel duidelijk maken over de staat. 

Offerte opvragen

Wilt u meer informatie over het onderhoud aan uw daken of een offerte aanvragen. Vul ons contactformulier in, hierop kunnen de wensen worden aangegeven. Op basis van de wensen kunnen wij gratis een advies op maat geven. Met de wensen kunnen wij ook een indicatie van de kosten maken. 

Voordat het werk daadwerkelijk uitgevoerd zal worden is het slim om diverse offertes op te vragen om een goed beeld te krijgen. Welk soort onderhoud past het beste bij uw dak en situatie, hierop geven wij graag in een 1 op 1 gesprek antwoord op.