Dakdekker in uw regio nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan ->

Dakcoating

Een overzicht van de opties die er zijn van dakcoating. Lees in over wat dakcoating is en de voordelen die daarbij horen. Ook de kosten voor de diverse soorten coating zullen wij doornemen.

Wat is dakcoating?

Een beschermlaag die de dakbedekking tegen alle weersinvloeden kan beschermen. Hierdoor blijven de dakpannen/leien langer in goede conditie en wordt ook bijvoorbeeld een metale dakbedekking niet aangetast.

Wanneer er scheurtjes in de dakbedekking komen, is het ook makkelijker voor de regen om hierin te gaan nestelen. Deze zal vervolgens direct leiden tot meer schade. De coating voorkomt dus veel toekomstige schade. 

Diverse soorten en opties

 • Standaard coating: Geschikt voor betondakpannen en leien met poreuze ondergronden. In de basis hebben deze een vochtafstotende functie. Voor kunstleien en keramische dakpannen zal er een andere type coating gebruikt moeten worden, maar ook deze is vochtafstotend.
 • Coating die zonlicht reflecteert: Bedoeld om de warmte buiten te houden. Hierdoor is het in de zomer koeler in de woning.
 • Kleuren: De coating is aan te brengen in een groot pakket aan kleuren.
 • Afwerking: Mat of glanzend

Voordelen van dakcoating

Een aantal voordelen zijn al benoemd. Hieronder een overzicht van de top 5 voordelen voor het aanbrengen van een dakcoating.

 • Het lijkt alsof de dakbedekking is vervangen. Het is tevens in een andere kleur te coaten
 • Een goedkopere optie dan het vervangen van oude dakpannen of leien
 • Beschermd tegen de weersinvloeden met vooral de regen en het zonlicht wat het dak kan aantasten
 • Bespaard op het dakonderhoud wat in de toekomst een stuk minder zal zijn
 • Woningwaarde stijgt vanzelfsprekend mee met de toevoeging van dakcoating

Prijs van de coating

De kosten voor het laten coaten van uw dak zullen afhankelijk zijn van de volgende aspecten:

 1. Staat van huidige dak
 2. Wensen qua coating
 3. Oppervlakte
 4. Bereikbaarheid

Voordat onze dakdekker een prijs op tafel kan leggen, komen ze graag even langs om een goede inschatting te kunnen maken. Tevens kan er ook direct worden geadviseerd over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Kosten waar men rekening met kan houden, een grove indicatie van de mogelijkheden.

Voor een hellend pannendak ligt de prijs per vierkante meter rond de €35 a €45 euro, voor het reinigen en coaten. 

Werkwijze

1. Reinigen

Afhankelijk van de dakbedekking zal dit op een bepaalde manier gereinigd moeten worden. Dit zal grotendeeels door middel van een hogedrukspuit gebeuren.

Kunstleien die asbest bevatten mogen niet gereinigd worden. Het is dus niet mogelijk om deze te coaten.

2. Drogen van het dak

Voordat men kan beginnen met het coaten is het belangrijk dat het dak goed droog is. Door een schoon en droog dak, hecht de coating optimaal.

3. Aanbrengen van de coating

Deze zal in meerdere lagen aangebracht worden. Tussen de lagen door dient deze een aantal uren te drogen. Er zijn diverse opties om de coating aan te brengen, afhankelijk van het materiaal kan dit met een kwast of met een nevelspuit worden aangebracht. De dakdekker kan de coating vrij snel aanbrengen. Binnen 1 tot enkele dagen bent u klaar en is er geen overlast van de werkzaamheden.